" ဤေလာက၌ အဓမၼ မထြန္းကားေအာင္ ေဆာင္ရြက္ဖုိ႔ လူတုိင္း၌ တာ၀န္ရွိသည္ " " ေမတၱာတရားရဲ႕ရနံ႔သည္သာ လူသားအားလုံးကိုၾကည္လင္လန္းဆန္းေစပါသည္ " " ျမန္မာျပည္သူ ့ျပည္သားမ်ား အားလံုး၊ က်န္မာရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႕ပါေစ "

Tuesday, August 17, 2010

အစားအေသာက္

• အသား၊ ငါး၊ အသဲ၊ ဥ၊ အရက္၊ ဘီယာ၊ ၀ိုင္၊ ေပါင္မံု႔၊ ေကာ္ဖီ၊ လက္ဘက္ရည္၊ Grains, Beans, Corn, Cranberries, Prunes, Plums, Yeast, Sour cream, Butter milk, Yoghurt အက္စစ္ဓါတ္ မ်ားေစပါတယ္။
• အသား၊ Seafood ပင္လယ္စာ၊ အသဲ၊ ႏွလံုး၊ ၀က္ေပါင္ေျခာက္ေတြက Uric Acid ယူရစ္-အက္စစ္ မ်ားတဲ့ အစာေတြ ျဖစ္တယ္။ Gout ေဂါက္ ေရာဂါအတြက္ပါ မေကာင္းဘူး။
• Lentils, Legumes, Asparagus, Cauliflower, Mushrooms, Spinach ေတြကို အသင့္အတင့္ စားႏိုင္တယ္။
• Citrus fruits, Legumes, Bananas, Apples, Celery, Tomatoes ေတြက အက္စစ္နည္းတယ္။
• အက္စစ္နည္းတဲ့ Citrus fruits ေတြကေတာ့ လိမ္ေမာ္၊ သံပုရာ၊ ေရွာက္၊ ကမၺလာသီးတို႔ ျဖစ္တယ္။ ဒါ့အျပင္ အိႏၵိယက Key Lime, Citron, Wild Orange မေလးရွားက Pomelo တရုပ္က Mandarin Orange ကိုရီးယားက Trifoliate Orange ၾသစေတးလ်က Round Lime ေတြလည္း ပါတယ္။
• သံပုရာရည္ဟာ ပ်ားေကာင္ ကိုက္တာအတြက္လည္း သံုးႏိုင္တယ္။
• Processed syrups (Packaged fruit juices, Sauces, pickles and artificial sweeteners) ေတြကို အက္စစ္ မ်ားေနသူေတြ ေရွာင္သင့္တယ္။
• Juices made of black cherry, Celery, Birch leaf and Parsley ေတြ ေသာက္သင့္တယ္။
• ဆီးမွာ အက္စစ္မ်ားေနရင္ ေက်ာက္ကပ္မွာ Uric acid stones, Cystine stones and Calcium oxalate stones ေက်ာက္ တည္ႏိုင္တယ္။

Dr. တင့္ေဆြ
၁၆-၈-၂၀၁၀

No comments: