" ဤေလာက၌ အဓမၼ မထြန္းကားေအာင္ ေဆာင္ရြက္ဖုိ႔ လူတုိင္း၌ တာ၀န္ရွိသည္ " " ေမတၱာတရားရဲ႕ရနံ႔သည္သာ လူသားအားလုံးကိုၾကည္လင္လန္းဆန္းေစပါသည္ " " ျမန္မာျပည္သူ ့ျပည္သားမ်ား အားလံုး၊ က်န္မာရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ႕ပါေစ "

Sunday, April 3, 2011

သံပရာသီး၊ ေရွာက္သီး၏ က်န္းမာေရးအစြမ္း

သင့္အိမ္မွာ သံပရာသီး ဒါမွမဟုတ္ ေရွာက္သီး ရွိေနရင္ ထမင္းစားၿပီးတဲ့အခါ ေဖ်ာ္ရည္ ေဖ်ာ္ေသာက္ ေပးပါ။ အေၾကာင္းကေတာ့ သံပရာရည္၊ ေရွာက္ရည္ဟာ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ သံပရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းမွာ သင့္အတြက္ တစ္ေန႔တာ လိုအပ္တဲ့ ဗီတာမင္စီ တစ္ဝက္နီးပါး ပါဝင္ေနပါတယ္။ ဗီတာမင္စီလို အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ဟာ ေသြးလႊတ္ေၾကာ နံရံေတြမွာ ကပ္ၿငိတတ္တဲ့ ကိုလက္စထေရာ ပမာဏကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ သံပရာသီး၊ ေရွာက္သီးမွာ သဘာဝအတိုင္း ေရာဂါ ကာကြယ္ေပးမယ့္ လီမိုနင္း ျဒပ္ေပါင္းလည္း မ်ားစြာ ပါဝင္ေနတာေၾကာင့္ ေသြးတြင္း ကိုလက္စထေရာ ပမာဏကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး ကင္ဆာ ကာကြယ္ႏိုင္စြမ္းလည္း ရွိေၾကာင္း ေလ့လာမႈေတြက ဆိုပါတယ္။ သံပရာရည္၊ ေရွာက္ရည္ဟာ ဆီးကေန ကယ္လ္စီယမ္ ထြက္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်ေစတာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ ေက်ာက္တည္တာ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ သံပရာသီး၊ ေရွာက္သီးမွာပါတဲ့ ႐ူတင္ ျဒပ္ေပါင္းဟာ ေသြးျပန္ေၾကာနဲ႔ ဆံျခည္မွ်င္ ေသြးေၾကာ နံရံေတြကို သန္စြမ္းေစကာ ေသြးေၾကာ ထံုးတာေၾကာင့္ နာက်င္တာနဲ႔ ျပင္းထန္မႈ အဆင့္ကုိ ေလွ်ာ့က် ေစပါတယ္။

ေမမြန္ေက်ာ္

No comments: